Tuesday, October 24, 2006


Devojčice, 2004.
Foto i kopirajt Tanja Ostojić






english
Umetnička Intervencija u Prostoru Digitalnih Medija

OTVORENI STUDIO NOVE BEOGRADSKE HRONIKE

Rediteljka i voditeljka TV programa: Tanja Ostojić
Kamera: David Rych


Otvoreni studio Nove Beogradske Hronike čini serijal televizijskih emisija kratke forme, u trajanju od oko 10 minuta.
Program kao referencu koristi tradicionalnu “Beogradsku hroniku”, i od nje preuzima kolažni, kulturno-zabavno-komunalno-informativni karakter uz goste emisije. Novina je, da će se Otvoreni Studio Nove Beogradske Hronike snimati bez rutine, na autentičnim gradskim lokacijama a ne u TV studiju, kao i činjenica da će fokus emisija biti sasvim drugačiji.

S namerom da portretiše žiteljke/žitelje Beograda i grad kao živu i raznoliku nadnacionalnu sredinu, Otvoreni Studio Nove Beogradske Hronike će se, pre svega fokusira na alternativne tendencije i marginalizovane pojedince i grupe, koji uglavnom imaju restriktivan pristup medijima, i koji su često isključeni iz procesa donošenja odluka koje bitno određuju njihove živote i njihovu budućnost. Restriktivan pristup pojedinih grupa žitelja u donošenju odluka najčešća je posledica toga što one nemaju ravnopravan položaj u društvu, nemaju svoje pretstavnike koji bi za njihova prava lobirali u političkim, ekonomskim i medijskim strukturama…

Emisije Otvorenog Studija Nove Beogradske Hronike će se baviti temama: alternativne arhitekture, reciklaže sirovina, položaja Romskih zajednica, gay i lezbijskih zajednica, jednakosti polova, alternativnim pristupima pojmu doma i stanovanja, alternativnim pristupima ishrani, vegetarijanstvom, alternativnim ekonomijama, Kineskom manjinom u Beogradu, alternativnom medicinom kao i pojmovima potrošačkog društva, beskućništva i dr.

Dobrodošli ste da pošaljete predloge za priloge na: tanja@diplomats.com
i posetite blog: http://tanja-ostojic.blogspot.com

T.O./G.P.

TV emitovanje '07

Otvoreni studio Nove beogradske hronike
- TV Politika, Beograd (RS) Feb 28 u 20pm
- TV BHTV 1, Sarajevo (BIH) Kuhinja, TV emisijaSCCA/pro.ba , April 19 u 23pm
epizoda "Naselje Gazela
"


_____
TV serijal Otvoreni Studio Nove Beogradske Hronike bice produciran u saradnji sa nezavisnom produkcijskom kucom VIN- Video nedeljnik (www.vin.co.yu)